Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obvestilo o sklepih vlade v zvezi z odpravo posledic škode po toči in suši v letu 2006

DATUM OBJAVE 12. junij 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ministrstvo za obrambo, Uprava za zaščito in reševanje, nas je z dopisom številka 844-2/2006-1442 z dne 18.5.2007 obvestila, da je vlada na svoji 119 redni seji dne 26.4.2007 ugotovila, da se v zvezi z odpravo posledic škode po toči v tekoči kmetijski proizvodnji že zagotavlja državna pomoč v obliki sofinanciranja zavarovalnih premij pred nevarnostjo toče, zato se na podlagi teh ugotovitev pri predlogu programa za odpravo posledic škode v letu 2006 v tekoči kmetijski proizvodnji ne zagotavlja državno pomoč za odpravo posledic škode, ki jo je povzročila toča.

Z istim dopisom nas je Uprava za zaščito in reševanje tudi obvestila o sklepu vlade, da bo vlada za odpravo posledic neurij in suše, ki so v letu 2006 prizadele kmetijstvo, iz sredstev proračunske rezerve namenila državno pomoč v višini 28% ocenjene višine škode, kar znaša 12.335.080 EVR. Sredstva se zagotovijo v dveh proračunskih letih, in sicer letno v višini 6.167.540 EVR, pri čemer se lahko v skladu z razpoložljivimi sredstvi Rezerve Republike Slovenije in v skladu s Programom odprave posledic škode v kmetijstvu po naravnih nesrečah v letu 2006, izplačajo tudi nad to višino.

Vloga občinske komisije je le prijava škode po naravnih nesrečah na območju občine na pristojno ministrstvo in na podlagi sklepa le-tega zbiranje prijav škode po naravnih nesrečah. Pregledovanje vlog in končno potrjevanje škode pa je v pristojnosti državnih organov, kar pomeni, da tudi izplačevanje državnih pomoči za namene povračila škod po naravnih nesrečah v pristojnosti države.