Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani o megazabavišču in Goriški pokrajini

DATUM OBJAVE 17. julij 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so uvodoma spregovorili o trenutno zelo aktualni temi – morebitni gradnji megazabavišča na Goriškem. Ponovno so izpostavili problematiko vplivov na okolje v primeru gradnje megazabavišča. Vse prisotne župane tudi moti dejstvo, da se od prvotnih informacij s strani investitorjev spreminjajo podatki o številu sob oziroma ležišč v bodočem centru, vseh pa skrbijo morebitne posledice, ki bi jih imela gradnja zabavišča na družbo Hit, zlasti so skeptični do trenutnega predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od iger na srečo. Vsi župani poudarjajo, da bo vsekakor potrebno dobiti dodatne informacije v zvezi z megazabaviščem, zato so tudi pripravljeni na pogovore z investitorji.

Kot so na sestanku poročali župani, v vseh šestih občinah obstaja enotno mnenje glede bodoče pokrajine na severnem Primorskem s središčem v Novi Gorici. Temu v prid, po mnenju županov, nesporno dokazujejo vsi ekonomski, sociološki, zgodovinski in družbeni vidiki.

Glede ideje o ustanovitvi goriške banke, ki se je nedavno tega pojavil v javnosti, so župani zavzeli stališče, da vsekakor podpirajo vsako pobudo v tej smeri.