Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Otroci iz SOS centra Sarajevo gostje Poletja ob Soči

DATUM OBJAVE 22. avgust 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Kot posebni gostje se Enajste šole pod solkanskim mostom v tem tednu ob pomoči Srednje biotehniške šole Šempeter udeležujejo tudi trije fantje in pet deklic iz SOS centra Sarajevo, v katerem bivajo pretežno vojne sirote in otroci, ki so jih starši zapustili. Skupina osmih otrok (v starosti od 10 do 14 let) iz tega centra si je enotedensko bivanje pri nas zaslužila z odličnim uspehom v šoli. Poleg druženja z vrstniki v okviru Poletja ob Soči se bodo odpravili tudi na nekaj izletov po Sloveniji, danes se tako kopajo na obali. Kot so nam povedali predstavniki Športnega društva Sonček, se vseh osem otrok pri nas odlično počuti in so zelo veseli, da se skupaj z domačimi otroki udeležujejo Poletne šole pod solkanskim mostom.

V lanskem letu sta SOS center v Sarajevu obiskala tudi župan MO Nova Gorica Mirko Brulc in tedanji župan Občine Gorica Vittorio Brancati. Petkovega zaključka Malih olimpijskih iger se bo udeležil tudi župan Mirko Brulc, ki se bo tako ponovno srečal z otroki iz tega centra, ob tej priložnosti pa jim bo izročil tudi darilo za odličen uspeh in v spomin na bivanje pri nas.