Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Protestno pismo županov MO Nova Gorica, Občine Šempeter-Vrtojba in Občine Ajdovščina glede zastojev tovornjakov na Mejnem prehodu Vrtojba

DATUM OBJAVE 13. februar 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Spoštovani predsednik Vlade Republike Slovenije gospod mag. Anton Rop

in

Spoštovani minister za zunanje zadeve gospod dr. Dimitrij Rupel!

V imenu Občine Šempeter-Vrtojba, Mestne občine Nova Gorica in Občine Ajdovščina najostreje protestiramo proti nezadostnemu odzivu Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije ob novih zastojih na Mejnem prehodu Vrtojba.

Opozarjamo na nevzdržne sanitarne, higienske in varnostne razmere, ki so jim izpostavljeni čakajoči na prestopu meje, in obenem na izjemno veliko gospodarsko škodo, do katere prihaja ob vsakem tovrstnem incidentu italijanskih carinikov ali špediterjev na meji.

Zahtevamo, da Vlada in Ministrstvo pri pristojnih organih Republike Slovenije zahtevana ustreznejše reševanje protestnih odzivov italijanskih mejnih delavcev, saj so razmere, ki jih s stavko povzročajo za našo stran nevzdržne!Bojimo se, da mejni zapleti zadnjih dni niso zadnji v vrsti tistih, ki po pesimističnih napovedih sledijo vse do 1. maja 2004. Po našem prepričanju zadnji zapleti kažejo, da je potrebno k reševanju nastale situacije pristopiti celovito, na ravni dveh sosednjih držav, saj breme zapletov ne more sloneti zgolj na ramah lokalnih skupnosti.
V reševanje nastale situacije in priprav strategij sistemskega reševanja pa smo kot do sedaj pripravljeni vstopiti tudi sami!

V kolikor se razmere na mejnem prehodu Vrtojba do jutri dne 13.02.2004 do 12.00 ure ne bodo normalizirale, bomo prisiljeni povzeti določene ukrepe.


Lepo pozdravljeni.Dragan Valenčič
Župan občine Šempeter-Vrtojba


Mirko Brulc
Župan mestne občine Nova GoricaMarjan Polšak
Župan občine AjdovščinaŠempeter pri Gorici, 12. januar 2004