Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc sprejel ameriškega veleposlanika

DATUM OBJAVE 08. oktober 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V Novo Gorico je veleposlanik pripotoval že včeraj, ko se je udeležil Goriškega foruma v Hotelu Perla v organizaciji Časnika Finance in Primorskih novic. Cilj današnjega dneva pa je predvsem izmenjava izkušenj, informacij in opredelitev možnosti sodelovanja na gospodarskem področju. S seboj je tako pripeljal delegacijo, ki jo sestavljajo: Silvio Gonzales, svetovalec za gospodarstvo, Marko Mlakar, svetovalec za trgovino, Janez Molder, generalni sekretar Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in Tanja Šuštaršič, svetovalka za stike z javnostmi.
Župan je veleposlaniku uvodoma izrekel dobrodošlico, predstavil mesto, zgodovino Goriške, gospodarstvo in sodelovanje s sosednjo Italijo. Johnny Young se je županu zahvalil za izraženo gostoljubje in poudaril pomen nadaljnjega sodelovanja na vseh področjih. Goriško prepoznava kot pomembno regijo, je povedal in poudaril, da se bo po njegovem mnenju ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo za Novo Gorico začelo novo obdobje, ki bo prineslo veliko izzivov in priložnosti. Čas pa bo sčasoma pokazal tudi vse potenciale, ki jih ponuja ta integracija, je še dodal. Ob tem je poudaril tudi pomen NATA, ki zagotavlja varnost, kot je dejal.
Veleposlanik je tudi poudaril, da je eden od glavnih ciljev njegovega prvega formalnega obiska v Novi Gorici predstavitev priložnosti na področju gospodarskega sodelovanja. Dodal je še, da imamo veliko turističnega potenciala, obenem pa je opozoril, da bo Slovenija morala še veliko narediti na njeni prepoznavnosti v svetu.