Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem makedonskega ministra za kulturo

DATUM OBJAVE 03. december 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Črtomir Špacapan je makedonskima gostoma, ministru za kulturo Blagoju Stefanovskemu in svetovalki za mednarodne odnose na Ministrstvu za kulturo Irini Krotkovi, izrazil zadovoljstvo nad dolgoletnim in bogatim sodelovanjem z Makedonijo. Prepričan je, da se bo to sodelovanje nadaljevalo in to na vseh področjih. Makedonski minister za kulturo Stefanovski pa je povedal, da že dolgo lepo sodeluje z direktorjem Primorskega dramskega gledališča Sergijem Pelhanom.
Dogovorjeno je že konkretno sodelovanje v prihodnje in sicer se bo aprila 2003 mesto Bitola z etno koncertom ene od njihovih domačih skupin predstavilo v Kulturnem domu Nova Gorica, z likovno razstavo v Mestni galeriji v Novi Gorici in gledališko predstavo v Primorskem dramskem gledališču. Naši gledališčniki pa bodo prihodnje leto s predstavo Zdrahe gostovali v Skopju, Bitoli in na Ohridu. Leta 2004 se bosta v Makedoniji z domačimi ustvarjalci predstavila Kulturni dom Nova Gorica in Mestna galerija Nova Gorica. Sprejema sta se poleg direktorja Primorskega dramskega gledališča, ki je spremljal makedonska gosta, udeležili tudi kustosinja Mestne galerije Pavla Jarc in direktorica Kulturnega doma Nova Gorica Tanja Kuštrin.