Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mozaik za dve Gorici

DATUM OBJAVE 24. februar 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica

V januarju se je sestala mednarodna žirija za izbor najboljšega natečajnega dela za izvedbo mozaika na Kolodvorskem trgu, ki bo osrednji sestavni del nove ureditve skupnega trga pred železniško postajo ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Žirija, ki sta jo imenovali obe mestni upravi Gorice in Nove Gorice, je delovala v sestavi: Andrea Bruciati, Giuliana Carbi, Claudio Cressati, Niko Jurca, Brane Kovič (predsednik) in Nadja Zgonik. Žiriji je pri delu kot tehnični svetovalec pomagal mojster Giulio Candussio iz šole mozaika v Spilimbergu, ki bo mozaik izdelala.
K sodelovanju sta mestni upravi povabili šestnajst priznanih umetnikov, po osem iz Slovenije in dežele Furlanije Julijske Krajine. Žirija je izbirala med dvanajstimi prispelimi deli. Po temeljitem presojanju in primerjanju prispelih predlogov je z večinsko odločitvijo izbrala delo, ki ga je predlagal Franco Vecchiet, slovenski umetnik iz Trsta. Vsa prispela dela bodo predstavljena na razstavi v času praznovanja vstopa Slovenije v Evropsko unijo.