Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Informacija o investicijah v zdravstvo v Mestni občini Nova Gorica v letu 2002

DATUM OBJAVE 04. september 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Mestna občina Nova Gorica je tudi odkupila od Zadruge Vipava zemljišče v Dornberku za potrebe izgradnje novega zdravstvenega doma. Odkup je bil v vrednosti 14 mio SIT. Idejno zasnovo za zdravstveni dom in lekarno je pripravil arhitekt Vinko Torkar. Mora jo potrditi še svet KS Dornberk. Predviden začetek gradnje je spomladi 2003. Trenutno gostuje zdravstveni dom v najetih prostorih, za kar plačujemo letno približno 2,3 mio SIT najemnine.

Sofinanciranje ambulante Čepovan

Mestna občina sofinancira v dogovoru s KS Čepovan in Zdravstvenim domom delovanje ambulante v Čepovanu v višini 1,35 mio SIT.

Bolnišnica v Stari Gori

Mestna občina ureja komunalno infrastrukturo za kompleks bolnišnice za invalidno mladino v Stari Gori. Poleg dostopne ceste – obnova cestišča je veljala 16 mio SIT in izgradnje vodovoda v višini 20 mio SIT. Prav te dni smo pridobili gradbeno dovoljenje za čistilno napravo, ki bo veljala 10 mio SIT. Tako bo mestna občina izpolnila svojo obljubo in v celoti komunalno uredila to območje, na katerem se bo po investicijah v obnovo paviljonov začela tudi investicija v adaptacijo bivše ortopedije. Investicija bo veljala 350 mio SIT in jo bosta v celoti financirala Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve skupaj z Ministrstvom za zdravje.