Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan sprejel funkcionarja Sveta Evrope Alfonsa Zardija

DATUM OBJAVE 28. november 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Med glavnimi zadevami, za katere gospod Zardi meni, da bi jih lahko reševali tudi v sodelovanju s Svetom Evrope, so župani izpostavili infrastrukturne težave (zlasti izgradnja kraka 5. koridorja), administrativne težave pri krepitvi sodelovanja med bolnišnicama v Šempetru in Gorici ( zlasti problem zavarovanja odgovornosti zdravnikov in pravica bolnikov do povračila stroškov hospitalizacije v bolnišnici v sosednji državi) in sodelovanje med univerzami (Univerza v Ljubljani in Univerza v Gorici). Glede projekta vzpostavitve evroregije pa je pojasnil, da obstaja konvencija o evroregijah, ki je bila podpisana v Madridu in ki konkretizira probleme občin glede tega vprašanja.

Župan Mirko Brulc mu je v sodelovanju z goriškim županom Vittoriem Brancatijem in z župani sosednjih občin podrobneje predstavil čezmejno sodelovanje in sicer z namenom, da se gospod Zardi podrobneje seznani z nivojem sodelovanja, ki obstaja pri nas. Gospod Zardi, ki je sicer doma iz Vidma, je povedal, da glede na to, da izhaja iz tega področja, te kraje dodobra pozna in da je že tudi v preteklosti velikokrat obiskal Novo Gorico. Poudaril je, da se je v preteklih letih veliko spremenilo na področju čezmejnega sodelovanja, da je to sodelovanje vse intenzivnejše in boljše, kot enega od dokazov za to pa je izpostavil vsebino poročila sodelujočih županov na današnjem sestanku.

Poleg omenjenih tem so bili na sestanku posebej izpostavljeni problemi mejnega prehoda Vrtojba, presežne delovne sile in petega koridorja. Marko Marinčič, odbornik za čezmejne zadeve na Goriški pokrajini (IT), pa je poročanja gospodu Zardiju zaključil z željo, da bi to mejo odprli ljudem.