Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predstavniki mešane slovenske-italijanske komisije za obnavljanje in vzdrževanje državne meje na ogledu meje pri železniški postaji v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 30. oktober 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan je sogovornike opozoril tudi na zelo motečo bodečo žico na ograji na Sabotinski cesti, ki v določenem delu preko italijanskega ozemlja povezuje Novo Gorico z Goriškimi Brdi. Gospodu Tarelliju je posredoval prošnjo za odstranitev te ovire, ki ni v zgled dobremu sodelovanju ob meji.
Kot je na srečanju povedal gospod Belec, je slovenska vlada že odobrila odstranitev najmanj 200 metrskega pasu ograje na meji pri železniški postaji v Novi Gorici, gospod Tarelli pa bo v Rim prenesel željo po odstranitvi ograje na celotni dolžini. Obenem bo v sporočilu prenesel tudi predloge lokalne skupnosti o ureditvi tega območja. Dodal je še, da bo ob tem potrebno razmišljati o skupnem slovenskem in italijanskem nadzoru na meji.
Sprejemu na Mestni občini Nova Gorica je sledil ogled območja na meji pri železniški postaji v Novi Gorici, kjer so se pridružili še predstavniki Občine Gorica v Italiji.