Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk delegacije iz Občine Cagliari, 27.11.2004

DATUM OBJAVE 30. november 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc je v soboto, 27. novembra 2004, v zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica sprejel delegacijo iz Občine Cagliari na Sardiniji. Delegacijo so sestavljali podžupan Občine Cagliari Edoardo Usai, načelnik za promet in ceste Maurizio Onorato ter mestni svetniki Anselmo Piras, Sandro Corsini, Ugo Storelli in Roberto Massazza, ki so sicer zelo aktivni na gospodarskem, predvsem pa turističnem področju.

Župan jim je predstavil Mestno občino Nova Gorica, čezmejno sodelovanje z Občino Gorica in mednarodno sodelovanje z ostalimi evropskimi mesti. Občini sta sicer prve stike navezali že pred leti, ko je v Cagliariju gostovala razstava Goriškega muzeja o prvi svetovni vojni "Prekleta vojna". Predstavniki Občine Cagliari pa si sedaj želijo sodelovanje razširiti tudi na področje gospodarstva. Nova Gorica se jim namreč zdi zelo zanimiva zaradi njene pomembne prometne lege in vloge, ki jo lahko odigra kot posrednik med vzhodnimi in zahodnimi državami. Obenem si prizadevajo, da bi mesto Cagliari postalo povezovalni člen z zahodno Afriko.

Sprejema pri županu se je udeležil tudi predsednik Komisije za mednarodne odnose Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica Cvetko Saksida, ki je italijanske goste pospremil na ogled turističnih znamenitosti Nove Gorice.