Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava o Novi Gorici v Mosonmagyaróvárju

DATUM OBJAVE 23. september 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

V petek, 20. septembra 2002, so v Kulturnem centru v Mosonmagyaróvárju slavnostno odprli razstavo z naslovom "Goriška mozaik tisočletja", ki jo je pripravila Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Goriškim muzejem, Krajevno skupnostjo Solkan in Turistično zvezo Nova Gorica. Otvoritve so se med drugimi udeležili podžupan Mestne občine Nova Gorica Viljme De Brea, župan Občine Mosonmagyaróvár Pál Stipkovits, predstavnik Veleposlaništva Republike Slovenije v Budimpešti Marko Pogačnik in avtor razstave Bojan Bole.
Omenjena razstava je od junija 2002 gostovala v madžarski prestolnici, od koder so jo na pobudo Mestne občine Nova Gorica preselili v madžarsko mesto Mosonmagyaróvár, kjer bo na ogled do 16. oktobra 2002. Sama razstava je razdeljena v dva dela. Prvi, zgodovinski del je posvečen tisočletnici prve omembe Solkana in Gorice v pisnih virih, drugi pa sodobnemu gospodarskemu in turističnemu utripu Goriške regije. Sestavni del razstave je tudi v madžarski jezik preveden istoimenski film avtorice Darje Skrt.