Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpis pisma o nameri med Mestno občino Nova Gorica in Istrabenzom

DATUM OBJAVE 05. marec 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Poleg nižjih obratovalnih stroškov pomeni povečanje energetske učinkovitosti tudi boljše delovne in bivalne pogoje ter manj negativnih vplivov na okolje. Ker si Mestna občina Nova Gorica prizadeva za učinkovito ravnanje z energijo, za zmanjšanje vplivov na okolje, za manjše javne izdatke, za učinkovitejšo porabo in za ozaveščanje prebivalstva, je v njenem interesu, da v svoje aktivnosti vključuje tudi racionalizacijo rabe energije.

Ukrepi učinkovite rabe energije in izrabe obnovljivih virov energije so primerni za šole, vrtce, zdravstvene domove, domove upokojencev, študentske in dijaške domove, pisarniške in druge stavbe. Izkušnje kažejo, da je mogoče s celovitim pristopom na področju energetskih storitev prihraniti do 20, včasih pa tudi do 30 odstotkov stroškov za energijo.

Projekt bo izvajalo Istrabenzovo hčerinsko podjetje Istrabenz energetski sistemi, d.o.o., ki nastaja s prevzemom in dokapitalizacijo podjetja Strela-G iz Nove Gorice. Podjetje, ki ga vodi dr. Robert Golob, pripravlja rešitve za ogrevanje, hlajenje in razsvetljavo, ki so optimalne in okolju prijazne. Ob tem naj bi raziskali tudi možnosti izkoriščanja lokalnih in obnovljivih virov energije.

Mestna občina Nova Gorica si bo v prihodnosti zagotovo prizadevala, da bo v sodobni stavbi Goriške knjižnice Franceta Bevka v Novi Gorici zagotovila tudi racionalno rabo energije. Prav tako bo poskušala ukrepe učinkovitejše rabe energije upoštevati tudi pri gradnji drugih objektov.