Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novinarska konferenca o novem skupnem prospektu "Dve mesti, en trg – Due città, una piazza", 13.1.2005

DATUM OBJAVE 14. januar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Prospekt v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku, ki sta ga v nakladi 15.000 izvodov izdali obe občini, vsebuje podatke o sodelovanju obeh mest, zgodovino skupnega trga in zgodbo o mozaiku. Namenjen je predvsem protokolarnim gostom in številnim turistom, ki od vstopa Slovenije v Evropsko Unijo obiskujejo nov trg na meji, na voljo pa bo na obeh občinah in v turistično-informacijskih centrih v obeh mestih.
Župana sta povedala, da gre le za del obsežnejšega projekta, v okviru katerega nameravajo v kratkem izdati še skupno protokolarno mapo in na trgu postaviti informativni pano z zemljevidom obeh mest. V načrtu pa je tudi preselitev muzejske zbirke o meji, ki se trenutno nahaja na sedežu Goriškega muzeja na kromberškem gradu, v prostore novogoriške železniške postaje in jo tako približati občanom obeh mest.
Župana si bosta tudi prizadevala, da bi območje prostega gibanja, ki je zaenkrat omejeno le na območje samega trga, razširili na bližnje javne prostore (novogoriško železniško postajo in hotel Transalpina), kar bosta predlagala na plenarnem zasedanju Mešane komisije za obravnavo skupnih razvojnih vprašanj med Republiko Slovenijo in Avtonomno deželo Furlanijo – Julijsko krajino 19.1.2005 v Novi Gorici.
Na novinarski konferenci sta župana opozorila tudi na zaplete pri uresničevanju projekta, ki predvideva skupen nakup naprave za magnetno resonanco za potrebe goriške in šempetrske bolnišnice.