Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Trnovo - Nova Gorica - program 30. april 2005

DATUM OBJAVE 29. april 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

sobota, 30. april 2005, Trnovo - Nova Gorica7.00 - Trnovo; furmanski zajtrk v prenočišču D&D ( v okviru furenge s Trnovskega gozda - za mlaj)Udeležil se ga bo tudi župan Mirko Brulc9.30 - pri spomeniku na Trnovem: SIMBOLIČNO ČIŠČENJE OSKRUNJENEGA SPOMENIKAPo dosedanjih podatkih se ga bodo udeležili:
Mirko Brulc, župana Mestne občine Nova Gorica
Vittorio Brancati, župan Občine Gorica (IT)
Giorgio Brandolin, predsednik Goriške pokrajine (IT)
Borut Pahor, evropski poslanec
Marko Marinčič, odbornik za jezikovne skupnosti in čezmejne zadeve pri Goriški pokrajini (IT)
Franc Mužič, župan Občine Brda
Miran Ipavec, župan Občine Kanal ob Soči
Zlatko Martin Marušič, župan Občine Miren-Kostanjevica
Dragan Valenčič, župan Občine Šempeter-Vrtojba
predstavniki KS Trnovo
predstavniki Območnega združenja borcev NOB - Nova Gorica
predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Nova GoricaPROŠNJA:Glede na to, da po naših informacijah vlada zanimanje javnosti za jutrišnji simbolični dogodek na Trnovem ob 9.30 in da nas nekateri sprašujejo, kakšna čistila naj prinesejo s seboj, bi želeli opozoriti naslednje: Samo čiščenje spomenika bo opravilo za to posebej usposobljeno podjetje, saj bi se z različnimi uporabljenimi čistili lahko ustvarila dodatna, čeprav nenamerna, škoda. Zato prosimo vse, da le s svojo prisotnostjo izrazijo simbolično podporo obsodbi skrunitve spomenika, tako kot bodo to na simbolični ravni storili politični predstavniki z obeh strani meje.


11.00 - Čezmejna manifestacija med bolnišnicama v Gorici in Šempetru; na novem trgu na meji
prisotna bosta župana obeh Goric13.00 - Podelitev nagrade treh občin za čezmejno sodelovanje; v veliki dvorani Mestne občine Nova GoricaGovori:
Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica
Vittorio Brancati, župan Občine Gorica (IT)
Dragan Valenčič, župan Občine Šempeter-Vrtojba

Podelitve se bo udeležil tudi Roberto Neccia, odpravnik poslov veleposlanika Republike Italije v Sloveniji.

15.15. - ogled postavljanja mlaja na travniku pred stavbo Mestne občine Nova Gorica16.00 - PRIREDITEV NA MEJI SE POJE - SUL CONFINE ... MUSICA; na novem trgu na meji pred novogoriško železniško postajoGovora:
Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica
Vittorio Brancati, župan Občine Gorica (IT)

Prireditve se bo udeležil tudi Erwan Fouéré, vodja delegacije Evropske komisije v Sloveniji.