Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv mestnih svetnikov slovenski in evropski javnosti

DATUM OBJAVE 29. april 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Na podlagi 19. člena statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/2002 in dalje) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na 5. izredni seji, dne 28. aprila 2005, sprejel naslednji

P O Z I V
SLOVENSKI IN EVROPSKI JAVNOSTI


Mestni svetniki Mestne občine Nova Gorica smo se danes zbrali na izredni seji, na kateri smo obravnavali skrunitev spomenika padlim borcem in žrtvam 2. svetovne vojne na Trnovem nad Novo Gorico. Svetnice in svetniki ostro obsojamo dejanje neznanih storilcev, ne glede na to, od kod prihajajo.
Dejanje, ki je globoko prizadelo krajane, občane in širšo javnost, se je zgodilo v času, ko povsod po Evropi potekajo proslave v počastitev 60. obletnice osvoboditve izpod nacifašizma. Medtem, ko slišimo pozive, da se fašistične in nacistične grozote ne bi zgodile nikoli več, so, v posmeh demokraciji, pravici in nenazadnje evropski integraciji, na spomeniku na Trnovem zavihrale fašistične in nacistične zastave.
Prav zato se je potrebno zamisliti nad tovrstnimi izpadi na 1. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo, ko vlada zaznava pozitivne občutke o uspeli širitvi.
Taki dogodki so za Primorsko še posebej zaskrbljujoči, saj se dnevno trudimo za nadaljnji razvoj sožitja in prijateljstva.
Zato pričakujemo, da bo navedeni incident ostro obsodila vsa slovenska in evropska javnost, ne glede na njeno politično in nazorsko pripadnost.


Mirko Brulc
ŽUPAN


Številka: 062-02-1/2002
Nova Gorica, 28. 4. 2005