Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc z delegacijo danes obiskal Rusjanov grob v Beogradu

DATUM OBJAVE 09. januar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Novogoriška delegacija, ki jo sestavljajo župan Mirko Brulc, direktorica občinske uprave Elvira Šušmelj in vodja kabineta župana Bogdan Žižmond Kofol, je na grob položila venec s trakom v barvah slovenske zastave. Obiska na grobu se je udeležila tudi namestnica veleposlanika RS v Beogradu Jadranka Šturm Kocjan. Delegacija je z zadovoljstvom ugotovila, da je Rusjanov grob zelo lepo vzdrževan, o tem so se pogovarjali tudi z direktorico pokopališča.
Sledili so pogovori v Skupščini mesta Beograd, kjer je delegacijo sprejel njen predsednik Nenad Bogdanović. Kot je iz Beograda sporočil vodja kabineta župana Bogdan Žižmond Kofol, je sprejem potekal v zelo prijetnem vzdušju, predsednik Bogdanovič in sodelavci iz njegovega kabineta so jih zelo prijazno sprejeli.

Župan Mirko Brulc je gostitelju najprej predstavil Mestno občino Nova Gorica. Poseben poudarek je namenil gospodarstvu, podjetjem, ki razvijajo visoko tehnologijo in igralniški ter turistični dejavnosti družbe Hit. Direktorica občinske uprave Elvira Šušmelj pa je gospodu Bogdanoviću podrobneje predstavila Evropski regionalni gospodarski forum, ki ga bomo v Novi Gorici ponovno organizirali maja letos.
Nenad Bogdanović je posebej poudaril pomen pozitivnih gospodarskih premikov v Sloveniji, ker se po njegovih besedah nato odražajo tudi v Srbiji, saj med državama obstajajo povezave. Veliko zanimanje je izrazil do gospodarskega foruma, na katerem želijo sodelovati. Poudaril je, da se sicer mesti po velikosti razlikujeta, vendar po njegovem mnenju obstajajo zelo velike možnosti za sodelovanje, pri tem je omenil tudi skupno kandidiranje na evropskih razpisih. Novogoriška delegacija je mestu Beograd izročila darilo – model Rusjanovega letala Sokol.
Na sprejemu so spregovorili tudi o Edvardu Rusjanu. Vodja kabineta župana Bogdan Žižmond Kofol je predstavil namen proslavitve 100-letnice prvega Rusjanovega poleta, ki jo bomo praznovali leta 2009. Gospod Bogdanovič je ob tem poudaril, da se zavedajo posebnega položaja Beograda kot kraja Rusjanove smrti in obenem njegovega zadnjega poleta ter Gorice kot mesta, kjer je Edvard Rusjan začel s poleti.