Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpis prodajne pogodbe za zemljišče ob križišču Erjavčeve in Delpinove ulice v Novi Gorici, 18.2.2005

DATUM OBJAVE 18. februar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V petek, 18. februarja 2005, je v zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica potekal svečani podpis prodajne pogodbe za zemljišče v centru Nove Gorice med prodajalcem Mestno občino Nova Gorica in kupcem Euroinvest d.o.o. iz Nove Gorice.
Zemljišče predstavlja v naravi travnik ob križišču Erjavčeve in Delpinove ulice v Novi Gorici in je ena od še nepozidanih gradbenih parcel v ožjem mestnem središču Nove Gorice.

Podpisnika, župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc in direktor Euroinvesta d.o.o. Radoš Pavlovič, sta ob tej priložnosti prisotnim predstavila tudi celoten postopek prodaje in obveznosti izbranega ponudnika.

Mestni svet Mestne občine Nova Gorica je na seji dne 21.10.2004 sprejel sklep o prodaji nepremičnine zemljišča parc. št. 671/2 k.o. Nova Gorica last Mestne občine Nova Gorica. Izklicna cena zemljišča je bila 252.225,00 SIT, zemljišče pa naj bi se prodalo na podlagi javnega zbiranja ponudb.
Javno zbiranje ponudb je bilo v novembru 2004 objavljeno v Uradnem listu RS, Primorskih novicah in Delu. V razpisni dokumentaciji, ki so jo prejeli ponudniki, so bila dana osnovna merila za oblikovanje objekta (faktor neto zazidanosti parcele, faktor zelenih površin, faktor izrabe parcele, namembnost prostorov v objektu).
Ponudbi sta dostavila PRIMORJE d.d. Ajdovščina in EUROINVEST d.o.o. Nova Gorica, ki sta izpolnjevala postavljena merila. Najvišjo ceno je ponudil ponudnik EUROINVEST d.o.o. Nova Gorica in sicer 281.000.000,00 SIT (brez DDV), ki je bil izbran kot najugodnejši ponudnik.

Izbrani ponudnik bo na tem zemljišču zgradil poslovno stanovanjski objekt z bruto površino cca 10.000 m2. V kletnih etažah bodo parkirni prostori in pomožni servisno tehnični prostori, pritličje bo namenjeno poslovno trgovskemu programu, v nadstropjih pa bo poslovno trgovski in stanovanjski program. Ob objektu bo urejenih najmanj 1.200 m2 javnih zelenih površin. Zaradi zahtevnosti lokacije bo moral izbrani ponudnik izvesti javni arhitekturni natečaj za pridobitev najbolj ustrezne rešitve zazidave. Rok za izgradnjo objekta je 3 leta od podpisa pogodbe.