Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje predsedniškega kandidata Slovenske skupnosti na primarnih volitvah za Goriško pokrajino Silvana Primosiga in župana Mirka Brulca

DATUM OBJAVE 25. januar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Silvan Primosig, slovenski podjetnik, vinogradnik, je znano ime v zamejskem političnem prostoru. Nenazadnje je Primosig tudi slovenski svetnik Slovenske skupnosti v goriškem občinskem svetu. Za volitve se je po njegovih besedah odločil zato, ker ga je za to zaprosilo vodstvo stranke, osebno pa si želi, da bi resnično izvedli pomembne premike v goriški stvarnosti. Predvsem kar se tiče položaja slovenske manjšine v Goriški pokrajini in glede vračanja ugleda in nekdanjega položaja mesta Gorice. Primosig podpira čezmejno sodelovanje in graditev skupne prihodnosti obeh Goric. Obenem je prepričan, da sta Gorica in Nova Gorica idealna izbira za bodoče središče velike Evroregije, saj že zdaj zgledno sodelujeta in imata kot obmejni mesti največ izkušenj na področju čezmejnega sodelovanja. V svojem programu omenja tudi prizadevanja za razvoj skupnega območja Brda – Collio in območja Krasa.
Primosig je povedal, da bodo volitve zagotovo preizkus demokratične Goriške javnosti, ki vedno poudarja odprtost, prijateljstvo in čezmejno sodelovanje. Povedal je, da bodo pred nedeljskimi primarnimi volitvami v soboto, 28. januarja, ob 18. uri organizirali predvolilni shod v ljudskem vrtu pred Trgovskim domom v Gorici. Ob koncu je še izrazil svojo veliko naklonjenost goriškemu županu Brancatiju, ki se dejansko zavzema za boljši položaj Slovencev v Gorici. Zelo pozitivne in pohvalne besede pa je namenil tudi zdajšnjemu predsedniku Goriške pokrajine Giorgiu Brandolinu, ki ga je ocenil kot zelo odprtega in dobrega predsednika.
Župan Mirko Brulc je Primosigu zaželel vso srečo na volitvah in mu izrazil njegovo osebno podporo.