Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc predstavil dijakom evropskega poslanca Dimitrija Volčiča

DATUM OBJAVE 19. april 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Dimitrija Volčiča je novogoriškim dijakom predstavil župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc. Spregovoril jim je o njegovi bogati poklicni poti novinarja, senatorja in poslanca. Poudaril je tudi njegov prispevek pri potrditvi udeležbe Romana Prodija na prireditvi 30. aprila letos na meji pri železniški postaji v Novi Gorici in se mu zahvalil za vso pomoč, ki jo nudi v okviru čezmejnega sodelovanja.
Dimitrij Volčič je v svojem nagovoru dijakom poudaril, da je evropska tema zelo pomembna tema. Veliko ljudi namreč po njegovih besedah zelo malo ve o Evropski uniji. Poznajo zlasti dogodke iz vsakodnevnega poročanja medijev, premalo pa po njegovem mnenju vedo o zgodovini Evropske unije. Zato je dijakom povedal nekaj o njenem nastanku in o pomenu združevanja in enotnosti v uniji. Dijaki so pokazali veliko zanimanja in so gospodu Volčiču postavili kar nekaj vprašanj. Zanimale so jih zlasti naslednje teme: dvig cen v Sloveniji po vstopu v unijo, višina plač, okoljski problemi in spremembe v šolskih sistemih.