Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prvi uradni obisk novoizvoljenega župana Občine Gorica v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 08. julij 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Špacapan je poudaril pomen izvolitve Vittoria Brancatija za župana Gorice predvsem za slovensko manjšino, ki ima v občinskem svetu več predstavnikov, in za čezmejno sodelovanje, v okviru katerega bodo skupni projekti lahko hitreje uresničeni kot doslej. Župan Brancati je ponovno izrazil pripravljenost goriške občinske uprave za izboljšanje odnosov med obema mestoma. Po njegovem mnenju slovenska skupnost za Gorico predstavlja bogastvo in jo je potrebno ustrezno zaščititi.
Župana sta podrobneje spregovorila o različnih pobudah na področju kulture (skupni gledališki abonmaji, operni programi, publikacije), gospodarstva (dogovor o čezmejni delovni sili, prestrukturiranje mejnih blagovnih terminalov, podaljšanje urnikov mejnih prehodov, skupna avtobusna povezava) in varstva okolja (čistilna naprava). Izrazila sta tudi željo, da bi 28. aprila praznovali dan prijateljstva med mestoma.