Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mestne občine Nova Gorica, Mirko Brulc, in komisarka projekta Nova Gorica – otrokom prijazno Unicefovo mesto, Petra Remec na posvetu v Rimu

DATUM OBJAVE 20. februar 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Lokalnim in državnim oblastem so organizatorji skušali s primerom dobrega sodelovanja med Novo Gorico in Gorico prikazati nujnost trajnega, skupnega in ciljno usmerjenega delovanja na področju otrok in mladostnikov, ki predstavljajo našo prihodnost. Župan Mirko Brulc je ob vrnitvi povedal: "Prav zaradi dobrega sodelovanja obeh mest, Nove Gorice in Gorice, je ta primer v Italiji zelo odmeven. Organizatorji so mi izkazali posebno čast, saj so me povabili k besedi, tako da sem lahko vsem navzočim v tem okviru predstavil naše sodelovanje z upravo sosednje Gorice. Povedal sem jim, kako se to sodelovanje konkretno uresničuje v delovnih skupinah treh uprav in kako že sodelujemo na kulturnem in športnem področju. Predstavil sem jim tudi Novo Gorico in naš položaj pred predvidenim vstopom v Evropsko unijo. Kot predsednik Sekcije mestnih občin Slovenije v okviru Skupnosti občin Slovenije sem se tudi obvezal, da bom k sodelovanju pri projektu Otrokom prijazna Unicefova mesta povabil tudi župane ostalih slovenskih mest, o tem sodelovanju pa se bomo v kratkem pogovorili tudi na srečanju z župani sosednjih občin."
Petra Remec, komisarka za projekt Nova Gorica – otrokom prijazno Unicefovo mesto, pa je povedala, da je bila zlasti navdušena nad konkretnimi akcijami otrok iz lokalnih otroških parlamentov, o katerih bi, kot je povedala,veljalo razmišljati tudi pri nas: sodelovanje otrok in arhitektov pri načrtovanju otroških igrišč in parkov, oblikovanje posebnega posvetovalnega telesa "junior župani" (demokratično izvoljenega v okviru otroškega parlamenta), ki je aktivno pri lokalnih odločitvah, ki se nanašajo na otroke in mladostnike, odkrivanje kritičnih točk v mestu s pomočjo otrok ipd.
Včerajšnja udeležba župana in komisarke v Rimu je tako poglobila poznavanje različnih vsebin projekta otrokom prijaznih Unicefovih mest, obenem pa je prispevala k promociji Nove Gorice in Slovenije.
Posveta se je udeležila tudi podpredsednica Slovenskega odbora za Unicef Barbara Volčič - Lombergar.