Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novogoriški župan sprejel britanskega veleposlanika

DATUM OBJAVE 16. april 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Nj. Eksc. Hugh Mortimer je uvodoma poudaril, da je vesel, da je obiskal naše območje in da skupaj z gospodarskim oddelkom izkoristi vsako priložnost za navezovanje gospodarskih vezi. Povedal je, da se intenzivneje posvečajo tistim regijam, s katerimi želi Velika Britanija še posebej sodelovati. Velika Britanija želi okrepiti gospodarsko sodelovanje s Slovenijo, posebno pozornost namenja tudi področju kapitalskih vlaganj. Podaril je, da na veleposlaništvu že veliko časa delajo na promociji slovenskih podjetij na britanskem trgu in na možnostih obojestranskega sodelovanja. Veleposlanik se je dotaknil tudi 1. maja 2004, ko bo Slovenija vstopila v Evropsko unijo in ko bo tako z Veliko Britanijo skupaj na enotnem notranjem trgu.
Velika ovira pri navezavi tesnejših gospodarskih stikov naj bi bil občutek o oddaljenosti te države, ki je prisoten pri naših podjetjih; na Primorskem naj bi bilo čutiti zlasti tradicionalno navezanost na italijanske izdelke. Veleposlanik je skupaj z atašejko za trgovino, Anko Kumar, ki ga je spremljala na obisku, poudaril, da želijo v stikih z našimi gospodarstveniki premostiti te ovire. Naša podjetja vidijo tudi v vlogi odskočne deske za trge nekdanje Jugoslavije. Veleposlanik je še dodal, da predstavlja Primorska 7% celotnega slovenskega izvoza v Veliko Britanijo, vendar samo 1% uvoza iz Velike Britanije. Želi si, da bi se uvoz in izvoz v tej regiji uravnotežila.
Župan Mirko Brulc se je veleposlaniku zahvalil za pomoč podjetjem pri navezovanju gospodarskih stikov. Poudaril je, da je poleg Iskre Avtoelektrike, ki z Veliko Britanijo že dobro sodeluje, na Goriškem še veliko drugih neizkoriščenih možnosti za sodelovanje, zato je izrazil upanje za današnje uspešne pogovore.
Veleposlanik je v nadaljevanju obiska obiskal še Iskro Avtoelektriko, v popoldanskem času pa pripravlja sprejem v Hit Hotelu Casino Perla v Novi Gorici.