Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica pristopila k združenju Global Cities Dialogue

DATUM OBJAVE 08. junij 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Direktor občinske uprave

Global Cities Dialogue je nova iniciativa mest, ki so širom po svetu zainteresirane za potenciran razvoj informacijskih tehnologij in pri tem igrati aktivno vlogo.

Novembra 1999 so se sestali župani nekaterih mest v Helsinkih ( Finska ), kjer so podpisali posebno - Helsinško deklaracijo. Deklaracija poudarja, da bo razvoj informacijske družbe ugodno vplival na gospodarski in socialni razvoj mest, regij in držav po celem svetu, ne glede na rasne, socialne in gospodarske razlike.Župani se s podpisom deklaracije obvežejo osebno se zavzemati za napredek v razvoju sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij, ki bodo človeku prijazne in koristne.
V okviru ministrske konference European Ministerial Conference - Information society & Connecting Europe, ki je potekala v Ljubljani 3. in 4. junija je prvi dan konference v čudovitem ambientu Ljubljanskega gradu štirinajst županov iz dežel kandidatk za vstop v EU podpisalo zgoraj navedeno Helsinško deklaracijo in s tem aktom vstopilo med dobrih sto mest, ki že aktivno delujejo v tem združenju.


Poleg Mestne občine Nova Gorica so deklaracijo podpisali še župani mestnih občin Velenje, Celje ter Koper, pred tem pa še Mestna občina Ljubljana.

Županu Mestne občine Črtomirju Špacapanu je po slavnostnem podpisu pripadla čast, da kot župan občine, ki je v zadnjem letu dni napravila velik korak na poti v informacijsko družbo, predvsem skozi projekt "E-regija", spregovori v imenu vseh novih podpisnic Helsinške deklaracije.


Sicer pa je sama ministrska konferenca potekala v dinamičnem vzdušju okoli 500 udeležencev, med katerimi je bil prisoten tudi vodja projekta Goriška e-regija Štefan Krapše. Več o sami konferenci pa v rubriki e-regija.