Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sklenjena pogodba za gradnjo predora Kekec v okviru gradnje obvoznice Solkan

DATUM OBJAVE 13. februar 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Predor Kekec, ki bo zgrajen pod pobočjem istoimenskega hriba, je sestavni del bodoče obvoznice Solkan, ki bo iz osrednjega dela mesta izločila tranzitni promet, ki poteka iz smeri Vipavske doline proti Soški dolini in Goriškim Brdom.

Celotna dolžina predora bo znašala 245 metrov, od tega je dolžina rudarskega dela predora 198 metrov, pokrita vkopa do severnega (vstopnega) in južnega (izstopnega) portala pa sta skupaj dolga 47 metrov. V okviru izgradnje obvoznice je bilo doslej zgrajeno krožno križišče s podhodom za pešce in kolesarje ter dovozna cesta in viadukt. Do zaključka celotne investicije je poleg izgradnje predora predvidena še izgradnja ceste, 100-metrske galerije, 3 podhodov ter podpornih in opornih zidov.

Projekt za izgradnjo predora so izdelali v podjetju IRGO consulting, d. o. o. iz Ljubljane. Izvajalca bosta z izvedbo gradbenih del pričela predvidoma v prvih dneh marca, pogodbeni rok dokončanja del pa je 14 mesecev.