Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

5. Srečanje treh uprav občin Nova Gorica, Gorica (IT) in Šempeter-Vrtojba

DATUM OBJAVE 30. junij 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 30. junija 2004, je v konferenčni dvorani v Perli potekalo 5. srečanje treh uprav, tokrat v organizaciji Mestne občine Nova Gorica.
Tradicionalne uvodne pozdrave treh županov je tokrat zamenjal glasbeni pozdrav udeležencev letošnjega Mednarodnega srečanja saksofonistov. Sledila je potrditev zapisnika zadnjega srečanja, ki se je odvijalo v Gorici, 4.12.2003. Tretja točka dnevnega reda je bila posvečena poročilu o poteku prireditev ob vstopu Slovenije v EU, ki so jih župani označili kot uspešne in v mednarodni javnosti zelo odmevne. Obenem so se zahvalili vsem, ki so sodelovali pri pripravi omejenih prireditev.
V nadaljevanju je svetovalec za projekte MONG Ivan Mignozzi predstavil projekt "Čezmejne pisarne", ki ga je Mestna občina Nova Gorica razširila tudi za potrebe Protokola o sodelovanju in ga namerava prijaviti na naslednji razpis v okviru programa Phare CBC. Župani so se strinjali, da je oblikovanje čezmejne pisarne nujno in da bo zanjo potrebno zagotoviti ustrezne finančne vire, tudi v okviru občinskih proračunov. Sklenili so, da se v kratkem imenuje delovna skupina, ki bo pripravila natančno organizacijsko shemo pisarne in določila delovna področja ter naloge.
Pri točki Skupen glasbeni in gledališki abonma je Svetovalka za kulturo MONG Jana Valentinčič prisotne seznanila z dosedanjimi dogovori med petimi sodelujočimi institucijami (SNG, Kulturni dom Nova Gorica, Gledališče Verdi, Kulturni dom Gorica, Kulturni center Lojze Bratuž) in programom za prihodnjo sezono, ki so ga trije župani podprli in bo v kratkem predstavljen na posebni novinarski konferenci.
Odbornik za kulturo Občine Gorice Claudio Cressati pa je na kratko predstavil delo 6-članske mešane komisije za pripravo skupne nagrade treh občin, ki jo bo vodil gospod Bernardo Špacapan. Sklenjeno je bilo, da simbolično nagrado lahko prejme institucija ali posameznik, lahko pa je tudi spominskega značaja, da jo bodo tri občine prvič podelile prihodnje leto ob prvi obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo in da nagrada ne bo denarnega značaja, ampak v obliki primernega umetniškega dela. Mešana komisija pa je v fazi priprave ustreznega pravilnika.
Posebna točka srečanja je bila posvečena tudi skupni turistični promociji. Beseda je tekla predvsem o možnosti priprave skupne zgibanke o novem trgu na meji, prisotni pa so se seznanili tudi z novim projektom "Sabotin – park miru". Oba projekta so občine podprle in jih bodo vključile v program skupne promocije, ki bo v prihodnosti morala zaobjeti celoten čezmejni prostor in se bo morala razširiti tudi na tuja tržišča preko skupne predstavitve na sejmih.
Pod točko razno so župani določili pristojnosti posameznih občin v okviru delovnih skupin. Mestna občina Nova Gorica je tako prevzela koordinacijo delovne skupine za Urbanizem in promet ter za Kmetijstvo in turizem, Občina Gorica bo skrbela za področje Kulture, mladinske politike, izobraževanja, športa in Okolja, Občina Šempeter-Vrtojba pa bo v naslednjem obdobju pristojna za področji Zdravstva in Informatike. Župani so se obenem odločili, da se za jesen pripravijo izobraževalna srečanja za zaposlene v treh občinskih upravah, ki bodo služila predvsem za spoznavanje različnih sistemov delovanja in zakonodaje v posamezni občini.
Na koncu srečanja so se prisotni seznanili s stališčem šempetrske bolnišnice o nakupu naprave za magnetno resonanco, ki navaja konec avgusta kot zadnji rok za podpis skupne pogodbe. V nasprotnem primeru se bo slovenska bolnišnica odločila za samostojen nakup.