Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

"TELECITIES" Mednarodna konferenca 10. – 12.XII. 2001, Marseille, Francija

DATUM OBJAVE 17. december 2001
VIR Mestna občina Nova Gorica

V južno-francoskem mestu Marseille se je v preteklih dneh odvijala 8. mednarodna konferenca "TELECITIES". Konference se je udeležil tudi Štefan Krapše, direktor občinske uprave Mestne občine Nova Gorica, ter vodja Programskega sveta "Goriška E – regija". Novo Gorico so namreč v začetku meseca decembra sprejeli v članstvo "TELECITIES" s statusom opazovalke.
Združenje Telecities je nastalo 1993 leta pod okriljem Evropske unije z namenom povezovanja in promocije aktivnosti v okviru razvoja informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Združenje danes šteje 122 članic, od največjih evropskih mest ( London, Barcelona, Berlin, Stockholm ) do najmanjših.
Članstvo v združenju TELECITIES prinaša Novi Gorici ( in Sloveniji ) dober pretok informacij povezanih z dogajanji na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter možnost vključevanja v aktualne projekte EU.
Na konferenci je sicer bil glavni poudarek na izmenjavi izkušenj in pogledov številnih članic, ter predstavitev možnosti sofinanciranja nekaterih projektov v okviru mreže TELECITIES iz bodočega 6. okvirnega raziskovalnega programa EU.
Nova Gorica kot najmanjša in najmlajša članica združenja je v Marseillu naletela na nemalo simpatij in prejela nekaj povabil za sodelovanje v skupnih evropskih projektih.