Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dogovor o podeljevanju nagrade treh občin za čezmejno sodelovanje

DATUM OBJAVE 30. april 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

DOGOVOR O PODELJEVANJUNAGRADE TREH OBČIN ZA ČEZMEJNO SODELOVANJE


1. čl.

Ta dogovor določa postopek in način podeljevanja Nagrade treh občin za čezmejno sodelovanje (v nadaljevanju: Nagrada). Soudeležene občine so Občina Gorica na italijanski strani in Mestna občina Nova Gorica ter Občina Šempeter – Vrtojba na slovenski strani.

2. čl.

Nagrada se podeljuje občanom, ustanovam, društvom ali podjetjem s stalnim bivališčem oz. sedežem v občinah pobudnicah ali izven, ki so se posebno odlikovali pri razvijanju in spodbujanju čezmejnega sodelovanja.
Nagrado se lahko podeli tudi posthumno.

3. čl.

Nagrado podeljuje komisija, ki jo imenujejo župani treh občin ob upoštevanju dejstva, da imata Mestna občina Nova Gorica in Občina Gorica po dva člana, Občina Šempeter-Vrtojba pa enega. Mandat članov traja tri leta. Ti med seboj soglasno določijo zunanjega koordinatorja. Komisija obenem upošteva morebitne predloge posameznikov, skupin, društev ali podjetij, ki morajo biti vloženi na vsaj eno izmed treh občin do 20. marca vsakega leta.

4. čl.

Komisija sprejema odločitve soglasno.

5. čl.

Nagrada se podeljuje vsako leto praviloma ob obletnici prve pisne omembe Gorice in Solkana (28. april) ter vstopa Slovenije v Evropsko unijo (1. maj).

6. čl.

Nagrada, ki se podeljuje, je reprodukcija čezmejnega mozaika, ki ga je oblikoval umetnik Franko Vecchiet.

7. čl.

Slavnostna podelitev Nagrade poteka vsako leto izmenično v eni izmed treh občin; občina, ki organizira slovesnost, se obveže, da bo krila stroške. Prva podelitev bo v Mestni občini Nova Gorica, nato pa v Občinah Gorica in Šempeter-Vrtojba.

8. čl.

Nagrade se po časovnem zaporedju beležijo v posebno evidenco.