Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan sprejel dobitnika Borštnikovega prstana Bineta Matoha

DATUM OBJAVE 04. november 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan je Binetu Matohu v uvodu čestital za dosežek, ki velja za največjega v slovenskem gledališču.

Poudaril je igralčevo priljubljenost med občani in dejal, da so vsi ponosni nanj. Spregovoril je tudi o pomenu tega priznanja za celotno ekipo v gledališču, pohvalil vodstvo in igralce ter vsem zaželel še veliko uspehov v prihodnje.
Bine Matoh je povedal, da brez podpore domačega gledališča ne bi uspel. Obenem je izrazil željo, da bi bile gledališke predstave v Novi Gorici še naprej tako zelo obiskane in se zahvalil vodstvu gledališča in vsem sodelavcem. Poseben pomen pa je namenil pomenu kulture za Slovence in dejstvu, da je zelo pomembno, da imamo tako dobro gledališče na obmejnem območju. Zavzel se je tudi, da bi država prevzela vsa gledališča v državi, saj bi jim le tako lahko omogočila nemoteno profesionalno delo.
Tako direktor Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica Sergij Pelhan kot predsednik Sveta SNG Nova Gorica Štefan Cigoj sta nagrajencu izrekla čestitke in pohvalila celoten kolektiv, ki se vsako sezono znova trudi za kvalitetno in profesionalno delo ter zadovoljstvo občinstva.