Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vložena tožba zoper sklep skupščine delničarjev družbe HIT

DATUM OBJAVE 16. januar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V tožbi se zahteva, naj sodišče ta sklep razglasi za ničnega oz. ga razveljavi, saj je v nasprotju z Zakonom o igrah na srečo. Le-ta v 61. členu namreč izrecno določa, da delničarji članov nadzornega sveta ne volijo, pač pa imenujejo v sorazmerju s svojimi kapitalskimi deleži, kar pomeni, da ostali lastniki ne morejo odločati o tem, kdo bo zastopal občine, še manj pa, da nekoga kar določijo. Ker se je na skupščini zgodilo prav to in sta ostala dva delničarja (KAD in SOD) spremenila sporazumno podpisan predlog občin, je bil zakon kršen, obe državni družbi pa sta s seštevkom glasov posegli v zakonite pravice občin. Pri tem sta zanemarili tudi dejstvo, da so lastniki med seboj enakovredni, saj imajo vsi po tretinski lastniški delež.
V tožbi je posebej podčrtano, da je prirejanje iger na srečo koncesirana dejavnost posebnega družbenega pomena, za kar je bilo potrebno ob ustanovitvi pridobiti soglasje občin, na ozemlju katerih se izvaja, tako da je nelogično, da bi občine kasneje izgubile svoj vpliv pri nadzoru poslovanja družbe.

Tožnici v tožbi sodišču še predlagata, naj postopek vodi prednostno in naj izda začasno odredbo, s katero bi do odločitve zadržalo izvajanje spornega sklepa. Vpis novih članov v sodni register – če bi se izkazalo, da je sklep skupščine ničen - bi povzročil nepopravljivo škodo in celo nezakonito poslovanje družbe, saj bi bilo nemogoče pravočasno potrditi letno poročilo, niti učinkovito izvajati nadzora nad poslovanjem družbe Hit, d.d. Nova Gorica. Dosedanjim članom sveta mandat poteče 21. februarja 2006.