Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prva podelitev Evropske nagrade za spletni portal

DATUM OBJAVE 16. september 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Direktor občinske uprave

Spletni portali so informacijsko ogledalo, ki kaže na zavest o nujnosti komunikacije mest s svojimi občani in obiskovalci tudi na elektronski način.

Urejenost, preglednost, vizuelna privlačnost, enostavna navigacija ter sporočilnost so glavni kriteriji, ki dober spletni portal ločijo od manj dobrega.

Navedeni kriteriji so bili v ospredju presojanja izbranih presojevalcev, ki so v preteklih mesecih vzeli pod drobnogled 130 mestnih portalov iz 29 evropskih držav, tudi iz Slovenije ( Ljubljana ).
Kriterijev je sicer bilo mnogo več - kar 1.078, kar pomeni, da je bilo opravljeno veliko delo, ki je končno rezultiralo v podelitvi nagrad po posameznih kategorijah, kjer so bili zmagovalci naslednji portali:

Kategorija "za občane":
1. Kobenhaven (Danska )
2. Aarhus ( Danska )
3. Stuttgart ( Nemčija )

Kategorija "za podjetja":
1. Berlin ( Nemčija )
2. Kobenhaven ( Danska )
3. Koeln ( Nemčija )

Kategorija "za turiste":
1. Stocholm ( Švedska )
2. Hamburg ( Nemčija )
3. Berlin ( Nemčija )

Kategorija "najboljši design":
1. Gent ( Belgija )
2. Zurich ( Švica )
3. Barcelona ( Španija )

Kategorija "najboljše spletno orodje":
1. Sevilla ( Španija )
2. Gent ( Belgija )
3. Linz ( Avstrija )Slovenski predstavnik - Ljubljana, ki je bil presojan je izmed 130 mest zasedel neazvidljivo 128. mesto kot povprečje uvrstitev vseh petih kategorij.

Prireditev je sicer potekala v stilu podelitve filmskih oskarjev, udeležilo pa se je veliko uglednih predstavnikov mest iz celotne Evrope.

V okviru programa Goriška e-regija bomo v naslednjem letu iniciirali podobno ocenjevanje slovenskih portalov, z namenom nastajanja standardov dobrih spletnih portalov !