Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Češki veleposlanik na obisku v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 11. marec 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Po sprejemu pri županu se je češki veleposlanik srečal s predstavniki Območne gospodarske zbornice za severno Primorsko in Obrtne zbornice Nova Gorica. Nato je obiskal podjetje MIP d.d. in Casino Perla, v popoldanskem času pa je predviden ogled Primorskega dramskega gledališča, Goriške knjižnice Francta Bevka in Goriškega muzeja.
Na sprejemu pri županu je bilo govora predvsem o vključevanju Slovenije in Češke v Evropsko unijo in o izkušnjah v mednarodnem sodelovanju. Veleposlanika je zanimalo predvsem naše čezmejno sodelovanje in ovire, ki jih pričakujemo ob vstopu v Unijo. Govora je bilo tudi o regionalizaciji, saj ima Češka na tem področju že izkušnje in bi lahko le te bile pomoč Sloveniji. Češki veleposlanik se je županu zahvalil za gostoljubje v Novi Gorici, župan pa mu je v spomin poklonil knjigo o reki Soči.