Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Predstavitev naše spletne strani - www.nova-gorica.si

DATUM OBJAVE 17. november 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

URADNE OBJAVETako smo v tem letu bistveno dopolnili seznam uradnih objav Mestne občine Nova Gorica, v katerih so trenutno na voljo uradne objave do vključno leta 1999. Te objave so se v teh letih objavljale v Uradnem glasilu, Časopisu OKO in sedaj v Uradnem listu RS. Nove uradne objave sproti vnašamo, obenem pa dopolnjujemo seznam z uradnimi objavami iz preteklih let. Pri iskanju posameznih uradnih objav nam pomaga iskalnik.

MESTNI SVET

Na spletni strani redno objavljamo vabila za sejo mestnega sveta, gradiva in zapisnike, čim jih potrdi mestni svet, ter seveda sprejete sklepe. Tako je javnost seznanjena z vsebino obravnavanih tem in sprejetimi sklepi na mestnih svetih, gradivo pa je stalno dosegljivo.


ALI STE VEDELI

Rubrika omogoča objavo vsebin, ki niso klasična sporočila za javnost, vendar informirajo javnost o drugih zanimivih vsebinah in dogajanjih.

NOVICE IZ KRAJEVNIH SKUPNOSTI

V tem letu je bila uvedena tudi možnost vnosa vsebin iz krajevnih skupnosti v občini. Vse krajevne skupnosti, ki imajo povezavo s spletom, imajo možnost direktnega vnosa njihovih vsebin v to rubriko, kar seveda omogoča aktivno sodelovanje krajevnih skupnosti pri oblikovanju vsebin na naši spletni strani.

STATIČNE STRANI – SIVA PASICA

Obnovili smo vsebino statističnih podatkov, ki se delijo na:
- MONG v številkah
- ekonomski kazalci
- družbene dejavnosti
- uporabne povezave

SPLETNA STRAN – TRI UPRAVE

Objavljena je povezava na testno stran treh uprav (Mestne občine Nova Gorica, Občine Gorica in Občine Šempeter-Vrtojba).


Ostale vsebine, ki so na voljo že dalj časa:

Stran je zasnovana tako, da nudi hiter dostop do osnovnih podatkov in aktualnih informacij. Na osnovni strani so tako v aktivnem delu objavljene naslednje rubrike s tremi zadnjimi novicami (sporočili):
- sporočila za javnost (redno objavljamo vsa sporočila za javnost)
- napovednik dogodkov v organizaciji ali soorganizaciji Mestne občine Nova Gorica
- županove obveznosti, ki se na urniku pojavljajo poleg rednih, vsakodnevnih obveznosti
- anketa in forum (možnost aktivnega sodelovanja občanov)Med drugim objavljamo aktualne razpise in projekte, obiskovalcem strani pa sta na voljo tudi prostorski informacijski sistem ter ekološki in meteorološki podatki. V prostorskem informacijskem sistemu je možno pregledovanje prostorskih podatkov za območje Mestne občine Nova Gorica. V meteoroloških in ekoloških podatkih so prikazani podatki iz avtomatske merilne postaje na Grčni v Novi Gorici in sicer aktualni podatki in podatki zadnjih 24 ur. Od meteoroloških podatkov je v aplikaciji možno pregledati podatke o temperaturi ozračja, zračnem tlaku, hitrosti in smeri vetra, globalnem sončnem sevanju, relativni vlažnosti. Od ekoloških podatkov pa urne koncentracije ozona, dušikovih oksidov, žveplovega oksida, inhalabilnih prašnih delcev in ogljikovega monoksida.

Na strani boste našli tudi seznam oddelkov s seznamom vseh zaposlenih, telefonske številke, fakse, elektronske naslove ipd. (pod UPRAVA MESTNE OBČINE NOVA GORICA). Podrobneje je predstavljen mestni svet: sestava, delovna telesa, poslovnik. Objavljena sta tudi proračun MO Nova Gorica in njen statut.

Na spletni strani so predstavljena tudi navodila za občane, kako ravnati v primeru nesreč, zasnova sistema zaščite in reševanja in pomoči v MONG ter ocena ogroženosti za področje območja MONG.


Občani lahko svoje sporočila pošiljajo na elektronski naslov: mestna.obcina@nova-gorica.si