Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova spletna podoba Mestne občina Nova Gorica

DATUM OBJAVE 30. avgust 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

Prvič se je naša občina predstavila na svetovnem spletu že pred desetletjem in je bila takrat med prvimi slovenskimi občinami, ki so se odločile za predstavitev na tem mediju.

Od zadnje vizualne spremembe v letu 2002 se je portal stalno širil in dograjeval z novimi temami in vsebinami. Vsebinske širitve in razvoj spletnih tehnologij ter želja po čim večjem zadovoljstvu obiskovalcev strani so narekovale zadnjo spremembo spletnega informacijskega portala občinske uprave, ki z novo podobo dosega:
  • boljšo preglednost
  • prijetnejši in lepši vizualni izgled, ki se navezuje na oblikovne rešitve v okviru celostne podobe MO Nova Gorica
  • Obiskovalec bo sedaj lažje našel in uporabil koristne informacije in podatke, ki jih portal nudi. Zanimivost in uporabnost našega portala je že do sedaj potrjeval velik obisk strani, ki dnevno dosega nad 200 obiskovalcev ( zadnji teden je povprečje 250 ). Mislimo, da bo z novo podobo obiska še več in predvsem, da bodo obiskovalci z lažjim in hitrejšim iskanjem še bolj zadovoljni.
    Poleg koristnih, dnevno svežih informacij o delu župana, mestnega sveta, mestne uprave, krajevnih skupnosti idr. bi radi ponovno opozorili na naslednje vsebine :
  • Register postopkov, z navodili in obrazci za posamezne upravne zadeve, ki so v pristojnosti občine. V tem primeru gre za polovično elektronsko poslovanje, saj je obrazec na strani sicer možno natisniti, vendar ga je potem potrebno dostaviti na Mestno občino Nova Gorica izpolnjenega in podpisanega po klasični poti.
  • Naša uprava pa je z nekaterimi lažjimi obrazci že vključena v sistem popolnega elektronskega poslovanja EUP-LS (Elektronski upravni postopki lokalnih skupnosti), ki je dosegljiv preko državnega portala e – uprava (http://e-uprava.gov.si/e-uprava/ ) in prav sedaj poteka testno.
  • Posnetki sej MS (neposreden prenos je zaenkrat še prevelik finančni zalogaj).
  • Zelo razširjen register uradnih objav http://www.nova-gorica.si/uradne_objave/index.php (na strani so vsi sprejeti akti od ustanovitve Mestne občine Nova Gorica v letu 1995).
  • Dodali smo tudi fotogalerijo, v kateri objavljamo posnetke iz občine
  • Za vizualno prenovo je Mestna občina Nova Gorica namenila 580.000,00 sit.

    Urejevanje vsebin in koordinacijo z vzdrževalcem strani vodi spletni odbor Mestne občine Nova Gorica, v katerem so predstavniki iz vseh občinskih oddelkov.

    Nadgradnjo kot tudi vse dosedanje spletne predstavitve MO Nova Gorica so izdelali strokovnjaki firme Arctur d.o.o., ki skrbijo tudi za vzdrževanje strani.
    Projektni vodja: Martina Lukežič
    Grafična podoba: Dejan Šuc
    Programiranje: Drago Čigon, Marjan Štekar