Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani o vodovodih, ravnanju z odpadki in kulturi

DATUM OBJAVE 16. julij 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Vzpostavitev regijskega sistema ravnanja z odpadki je eden od podprogramov regionalnega razvojnega programa Severne Primorske (2002-2006). Izvedbo študije sofinancirajo vse občine goriške statistične regije in Ministrstvo RS za gospodarstvo. Mestna občina Nova Gorica je nosilka projekta in v okviru teh nalog zagotavlja enakovredno sodelovanje vseh partnerjev v projektu in izvaja nadzor nad izvajalcem. Župani so se seznanili, da je študija zdaj končana in da ponuja pet različnih rešitev. Izvedeli so tudi za težave in sicer za dejstvo, da tako imenovana 'smetarska' regija še ni dokončno formirana in da so v posameznih občinah na Primorskem dileme, h katerim centrom bi se priključili (ali Nova Gorica ali Ljubljana ali Sežana…). Dogovorili so se še, da bo v začetku septembra sklican sestanek vseh dvanajstih županov goriške statistične regije, ki so projekt na začetku zastavili. Na sestanku naj bi se dogovorili o izvedbi rešitev, ki jih študija ponuja.

Direktor Vodovodov in kanalizacije Nova Gorica d.d., Miran Lovrič, je župane seznanil z investicijami na področju vodovodov. Dogovorili so se, da bodo sestavili projektno skupino, ki bo sodelovala pri odločanju za nove investicije in sicer bodo v njej tudi predstavniki posameznih občin. Z delom naj bi začela letos jeseni. Njena naloga bi med drugim bila tudi zagotavljanje rezervnih virov vode.

Direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Igor Teršar je županom predstavil organiziranost sklada v Sloveniji in njegov način dela. Maja Jerman Bratec, vodja območne izpostave Nova Gorica, ki deluje na območju vseh petih občin bivše Občine Nova Gorica, pa tudi na širšem primorskem območju, pa je predstavila delo sklada na Primorskem v minulem letu. Namen predstavitve je bil, da bi se župani seznanili z njihovim področjem dela. Sklad pa je izrazil tudi pripravljenost, da na svojem področju pomaga občinam pri izdelavi strateškega načrta s področja kulture.