Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan udeleženec današnjega srečanja med Slovenijo in Sicilijo v Caltanissetti

DATUM OBJAVE 12. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Danes dopoldan je na sedežu pokrajine v Caltanissetti potekalo srečanja med Sicilijo in Slovenijo. Srečanje je gostil soorganiziral častni konzul RS na Siciliji, dr. Agostino Ginevra.
Udeležili so se ga veleposlanik RS v Italiji, gospod Vojko Volk, slovenska delegacija, v kateri sta bila poleg gospodarstvenikov župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc in direktorica Območne GZS za severno Primorsko Mirjam Božič. Slovenska delegacija je na srečanju predstavila možnosti sodelovanja s Sicilijo.
Sicilijanski gospodarstveniki, ki so na srečanju v Caltanissetti izrazili veliko predlogov za številne poslovne priložnosti, si čimprej želijo povratnega obiska v Sloveniji in na Goriškem, ki bo podlaga za izpeljavo novih poslovnih projektov. Največ interesa in možnosti sodelovanja Slovenija in Sicilija izkazujeta na področjih trgovanja s sadjem in ostalimi prehrambenimi proizvodi ter na področju obrti, turizma in posebej igralništva.