Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mednarodna konferenca v Latini "Skupaj v Evropo brez meja"

DATUM OBJAVE 13. december 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Koordinator srečanja je bila Evropska pisarna Občine Latina. V okviru petdnevnega srečanja so bili predstavljeni referati, ki so jih pripravili udeleženci iz Španije, Slovenije in Italije. Zvrstile so de tudi številne delavnice, na katerih so sodelujoči pripravili plan nadaljnjega sodelovanja med tremi upravami.
V obdobju 2005-2006 so tako predvidena sodelovanja (na podlagi prijav na razne evropske razpise) na področju izrabe alternativnih virov energije, gospodarstva, mladine, kulture, trženja turistične destinacije, kmetijstva, zaščite žensk pred nasiljem.
Organizirana je bila tudi razstava z naslovom Barve in okusi Evrope, kjer je bila predstavljena enogastronomska ponudba treh področij.
V soboto 11.12.2004 so na novinarski konferenci župani treh občin, Vincenzo Zaccheo, Mirko Brulc in Juan Antonio Millan Jaldon podpisali sporazum o nadaljnjem sodelovanju na omenjenih področjih.