Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novo Gorico je pred zaključkom mandata obiskal vodja delegacije Evropske komisije v Sloveniji Erwan Fouéré

DATUM OBJAVE 27. julij 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana


Erwan Fouéré se je zelo razveselil toplega in prisrčnega sprejema. Zbranim in novinarjem je povedal: "Preden se s čimbolj počasnim korakom odpravim nazaj proti Bruslju, mi dovolite, da se še enkrat globoko zahvalim vsem vam in vsem prebivalcem občin Nova Gorica in Gorizia za vaše prijazno gostoljubje, ki sem ga bil deležen med vsemi mojimi obiski v vaši občini in še posebej ob obisku nekdanjega predsednika Evropske komisije Prodija ob praznovanju vstopa Slovenije v EU."


Župan Mirko Brulc se mu je zahvalil za prijazne besede in mu izročil plaketo Mestne občine Nova Gorica za vso njegovo pomoč in podporo občini na področju čezmejnega sodelovanja.

Zahvalne besede je gospodu Fouéréju izrekel tudi župan Občine Gorica Vittorio Brancati, ki je ob tem povedal, da sta se obe upravi trudili, da bi sprejeli skupno ime za trg, vendar, kot je dodal, ker do tega žal še ni prišlo, so se odločili, da poimenujejo mozaik.


"Mozaik nove Evrope - Mosaico della nuova Europa" naj bo novo, močno sporočilo občanom obeh občin, je poudaril župan Brancati.


Mozaik je kasneje na trgu res zablestel v vsej svoji sporočilnosti, novo ime pa je mozaik dobil v navzočnosti idejnega avtorja mozaika Franka Vechhieta.


Župan Mirko Brulc je ob slovesu gospodu Fouéréju zaželel, da se bo tudi po koncu mandata z veseljem vračal v Slovenijo in mu dejal, da je v Novi Gorici vedno dobrodošel.