Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek petih županov

DATUM OBJAVE 14. februar 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župani so se že uvodoma dogovorili, da se bodo vsi udeležili proslave ob 60.obletnici ustanovitve prve slovenske vlade, ki jo bo v letošnjem letu pripravila Občina Ajdovščina, in sicer ne glede na to, ali jo bo podprla tudi slovenska vlada ali ne. Župani so poudarili njihov složen nastop in pomen enotnega odziva na dogodke in izjave, ki v teh dneh skušajo razvrednotiti zgodovino in zanikati boj Primorcev za svobodo.
Nadalje so skupaj z borci spregovorili o počastitvi 80. rojstnega dne Cirila Zlobca, pri katerem bo sodelovalo vseh pet občin. Vladimir Krpan, predsednik Območnega združenja borcev in udeležencev NOB Nova Gorica, je županom predstavil program dela v tem letu, v katerega so vključene vsakoletne borčevske prireditve.
Svito Vižintin, podpredsednik območnega združenja NOB Nova Gorica, pa jim je predstavil željo, da bi leta 2007 pripravili vseslovensko proslavo ob počastitvi 60. obletnice priključitve Primorske k matični domovini, ki bi jo organizirali pri spomeniku na Cirju. Želja borcev namreč ostaja, da bi bil spomenik do takrat dokončan. Razgovor je tekel tudi o programu zbiranja sredstev za dokončanje spomenika, ki ga je zbranim predstavil Franjo Batagelj, predsednik Društva za negovanje rodoljubnih tradicij TIGR Primorske.
Župani so podprli program združenja borcev in predstavnikom borcev obljubili finančno pomoč v okviru proračunskih sredstev. Podprli so tudi namero o proslavi na Cirju, za katero naj bi se priprave začele že v tem letu. Župana Mirko Brulc in Franc Mužič pa sta se dogovorila, da bosta občini v tem letu skupaj praznovali tudi 20.obletnico Osimske ceste.