Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Srečanje severnoprimorskih županov v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 15. december 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Vsi župani so si bili enotni, da dobro sodelujejo, ne glede na to, iz katere politične opcije izhajajo. Njihova osnovna cilja ostajata razvoj severne Primorske in pomoč občanom. Tako so se danes dogovorili, da se bodo skupno zavzemali za odpravljanje najbolj perečih težav posameznih občin in da bodo skupno nastopali tudi v perspektivi pridobitve enotne pokrajine. Odločili so se, da se bodo ponovno srečali že v januarju in se dogovorili glede bližajočega se srečanja z vlado, ko naj bi izpostavili predvsem: potrebo po državnih investicijah na območju cestne infrastrukture, željo po boljši infrastrukturni povezanosti tega dela, tudi s pomočjo predorov med določenimi deli (npr. med Idrijo in Ajdovščino, med Tolminom in Bohinjem…)., potrebe na področju gospodarstva, poudarili naj bi pomen razvoja visokega šolstva in skupnega delovanja v primeru, da bi prišlo do ameriške investicije v velik igralno - turistični center na območju Goriške.
Ob tem so vsi podprli razvoj Politehnike in visokošolskega središča – VIRS-a, ki omogočata prenos potrebnih znanj na domačem območju in s tem tudi vplivata na razvoj tega dela Slovenije.
Vsi so podprli tudi prizadevanja novogoriške občine v projektu Unicefu prijazno mesto. Tako bodo skušali pomagati trgovini Kid v Novi Gorici, ki starše s celotnega območja severne Primorske, ki to potrebujejo, oskrbuje z rabljeno otroško opremo, sam projekt pa naj bi mrežno razširili tudi po ostalih občinah.
Beseda je tekla tudi o praznovanju 100 – letnice Bohinjske železnice, ki naj ne bi bila namenjena zgolj proslavljanju tega jubileja temveč tudi resnemu opozorilu vladi, da si želijo na področju železniške proge urejene razmere z moderno, elektrificirano železnico.
Dogovorili so se tudi o skupnih pripravah na obeležitev stoletnice smrti goriškega slavčka Simona Gregorčiča prihodnje leto.
Ob koncu so si župani zaželeli lepe želje ob novem letu in se seveda zavezali, da se kmalu vidijo na delovnem srečanju za pripravo skupnih izhodišč na srečanju z vlado.