Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tehnična pisarna na Mestni občini Nova Gorica za pomoč občanom pri urejanju evidenc njihovih zemljišč deluje dalje

DATUM OBJAVE 04. oktober 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Javna razgrnitev podatkov za odmero nadomestila za uporabo nezazidanega stavbnega zemljišča (javna razgrnitev pomeni prikaz prostorskih podatkov na panoju) je potekala v mesecu septembru 2005 in sicer 30 dni tako kot to določa zakon o graditvi objektov. V upravi smo se odločili, da jo podaljšamo zato, da bi bili podatki dlje časa na voljo ljudem. Glede na sklep Mestnega sveta 3.10.2005 razgrnitev prekinjam.
Razgrnitve ne morem razveljaviti, ker jo predpisuje zakon in je bila v skladu z njim že opravljena. Ljudje so podajali pripombe, oddelek jih je zbral, podatki so za nadaljnje prostorsko urejanje in delo zelo dragoceni. Pred predajo evidenc davčnemu uradu pa bomo na novo pridobljene podatke ponovno javno razgrnili, kar je bil ves čas naš namen in kot sedaj to zahteva tudi mestni svet. Takrat bo stanje na zemljiščih namreč zaradi zdajšnjih postopkov že veliko bolj urejeno in ljudem seveda ne bo potrebno ponovno prihajati v takem številu na občino, ker to opravljajo že zdaj.
Občanom sporočam, da bo delo naše tehnične pisarne, v kateri nudimo strokovno pomoč ljudem pri urejanju stanja na njihovih zemljiščih, potekalo nemoteno dalje in sicer do konca oktobra, vsak delovni dan od 9. do 17. ure. Naši napotki bodo v pomoč občanom, kako naj uredijo evidence o svojih zemljiščih. Tudi v naslednjih mesecih bodo zaposleni na Oddelku za okolje in prostor še vedno na voljo za morebitna pojasnila in pomoč občanom.