Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Potek investicij v okviru Oddelka za družbene dejavnosti Mestne občine Nova Gorica

DATUM OBJAVE 10. avgust 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Pravkar zelo intenzivno poteka celovita rekonstrukcija Vrtca Kekec v Novi Gorici. Izvajalca del, Final d.d. iz Nove Gorice, ki izvaja gradbena, obrtniška in instalacijska dela, in Gonzaga d.o.o., ki bo dobavil opremo, zatrjujeta, da bo objekt predan uporabniku pred letošnjim prvim septembrom.
Intenzivno potekajo tudi pripravljalna dela za gradnjo prizidka in rekonstrukcijo Glasbene šole v Novi Gorici. Investicijska in projektna dokumentacija sta dokončani, trenutno smo v zaključni fazi pridobitve zemljišča in služnostnih pravic. V prvi polovici septembra bo izveden javni razpis za izbiro izvajalca gradbenih, obrtniških in instalacijskih del za prvo fazo investicije, to je gradnjo prizidka kot funkcionalno zaključene celote. Med drugimi bodo v njem koncertna dvorana s 150 sedeži, manjša dvorana za vaje in baletna dvorana. Prva faza investicije bo zaključena pred začetkom prihodnjega šolskega leta, medtem ko na oddelku načrtujemo obnovo obstoječega objekta Glasbene šole za poletje 2008, da bo šolski proces čim manj moten.
13. septembra letos poteče rok javnega urbanistično arhitekturnega natečaja za Goriški muzej v Solkanu, ki bo podal celovito prostorsko ureditev območja Vile Bartolomei. Z izbiro najboljše rešitve in projektanta bomo naredili prvi korak pri tej večletni investiciji, ki v svoji prvi fazi, za katero so finančna sredstva že zagotovljena, predvideva gradnjo upravnega poslopja Goriškega muzeja s prepotrebnimi delavnicami.
S stališča investicij bo živahno tudi v Športnem parku v Novi Gorici, kjer za letošnjo jesen na oddelku načrtujemo prenovo "balona" in pokritje glavne tribune na stadionu.