Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Enoti Vrtca Kekec in Julka Pavletič ostaneta

DATUM OBJAVE 20. november 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Predstavniki staršev so v pismu županu izrazili bojazen, da bo z uvajanjem devetletke prišlo do ukinjanja enot Vrtca in sicer enote Kekec v Novi Gorici in enote Julke Pavletič v Solkanu. Načelnica oddelka za družbene dejavnosti, Silva Tišma, je staršem pojasnila, da se bo z uvedbo devetletke sicer število otrok v enotah zmanjšalo za okrog 190, vendar kljub upadu števila rojstev, vpis otrok v Vrtec rahlo narašča.
Od sedmih oddelkov ( = razredov), ki bi jih morali obvezno zmanjšati, bodo zmanjšali le štiri in na ta način dopustili možnost za vključevanje otrok v vrtec tudi med šolskim letom kot tudi za upoštevanje novih kakovostnih normativov za vrtec. Ker bo v posameznem vrtcu z zmanjšanjem oddelkov manj otrok, bo to še dvigovalo kakovost enot. Glede na to, da so bili v enoti Ciciban že predhodno zmanjšani trije oddelki, je racionalno izbira, da se tu še preostale tri ukine in prostor nameni za druge potrebe. Zmanjšali bodo torej število oddelkov v različnih enotah in predvidoma opustili enoto Ciciban, kjer je že sedaj Center za pomoč na domu.
Župan je zagotovil, da bo občina tako kot doslej nadaljevala z obnovo enot Vrtca, v katere je doslej vlagala okrog 100.000.000,00 sit letno. Predvidoma bo najprej obnovljena enota na Ledinah, za katero je ravnateljica Vrtca, Jožica Ferjančič, povedala, da je najbolj potrebna obnove in ureditve jasli.