Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Delegacija pobratene občine Aleksandrovac je obiskala Novo Gorico

DATUM OBJAVE 09. junij 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V torek, 7. junija 2005, je Mestno občino Nova Gorica obiskala delegacija iz pobratene srbske občine Aleksandrovac, ki jo je vodil novoizvoljeni predsednik občine Jugoslav Stajkovac, spremljala pa sta ga načelnik Oddelka za kmetijstvo Zvonimir Marković in koordinator za komunalne dejavnosti Zoran Nedić.
V dopoldanskem času so se gostje udeleži posveta na temo "Kako povečati sodelovanje s Srbijo in Črno Goro", ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije - Območna zbornica za severno Primorsko in na katerem so poleg župana Mirka Brulca in direktorice omenjene zbornice Mirjam Božič sodelovali tudi veleposlanik Srbije in Črne Gore v Sloveniji dr. Ranko Milović in direktor predstavništva Gospodarske zbornice Slovenije v Beogradu Dmitri Polovina. Posvet je delegacija izkoristila predvsem kot priložnost za predstavitev glavnih gospodarskih panog, med katerimi prevladujeta predvsem kmetijstvo in vinarstvo, ter za navezavo stikov z nekaterimi lokalnimi gospodarstveniki. Sledil je obisk in ogled tovarne Fructal ter razgovori o možnostih odkupa sadja z območja Aleksandrovca.

V popoldanskem času je goste iz Srbije na Mestni občini Nova Gorica sprejel župan Mirko Brulc. Na sprejemu je bila predvsem izpostavljena želja po poglobitvi stikov med obema občinama in iskanju skupnih interesov za sodelovanje.

Dogovorili so se za izmenjavo izkušenj pri uresničevanju projektov, ki jih sofinancirajo evropski skladi in programi za spodbujanje podjetništva. V ta namen je župan predstavnike srbske občine povabil na evropski regionalni gospodarski forum, ki se bo odvijal oktobra v Novi Gorici. V pogovorih z direktorjem podjetja Vodi Gorica pa so se dotaknili okoljske problematike in čiščenja odpadnih voda.

Sprejemu je sledil ogled lokalnih turističnih kmetij z degustacijo vin v okviru Vipavske vinske ceste ter ogled naravnih in kulturnih znamenitosti Nove Gorice in okolice.