Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem hrvaške delegacije

DATUM OBJAVE 29. junij 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica

V torek, 29. junija 2004, sta Novo Gorico v spremstvu predstavnikov Direktorata za lokalno samoupravo Ministrstva za notranje zadeve RS obiskali predstavnici Oddelka za nadzor lokalne in regionalne samouprave Osrednjega državnega urada za upravo Republike Hrvaške, načelnica Nina Mišković in strokovna sodelavka Kristina Autischer.
Župan Mestne občine Nova Gorica je delegacijo sprejel ob 11. uri v zeleni dvorani občinske stavbe. Gostom je na kratko predstavil zgodovino goriškega območja, vpliv državne meje na življenje v mestni občini in čezmejno sodelovanje, ki Novo Gorico povezuje s sosednjo občino in pokrajino v Italiji.
Direktorica občinske uprave Elvira Šušmelj je članici hrvaške delegacije seznanila z državno ureditvijo ter s procesom nastajanja in razvoja slovenskih občin, s posebnim poudarkom na Mestni občini Nova Gorici. Poudarila je pomen osrednje prireditve ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo, ki so se jo udeležili tudi najvišji predstavniki evropskih institucij. Obenem je gostom predstavila glavne čezmejne projekte, ki so bili deležni finančne podpore v okviru evropskih programov oziroma ki jih bomo v kratkem prijavili na nove evropske razpise.
Pomočnik generalnega direktorja Direktorata za lokalno samoupravo Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije Roman Lavtar je v nadaljevanju pojasnil, da pristojne državne službe pripravljajo Meddržavni sporazum o čezmejnem sodelovanja, ki ga bosta Slovenija in Hrvaška najverjetneje podpisali do konca letošnjega leta. Namen današnjega obiska pa je bil v glavnem seznanitev s čezmejnim sodelovanjem, ki poteka na slovensko-italijanski državni meji, po katerem bi se lahko zgledovale tudi ostale obmejne občine, predvsem na meji s Hrvaško.
Vodja hrvaške delegacije se je zahvalila za sprejem in izčrpno predstavitev do sedaj opravljenega dela, prisotne je seznanila s situacijo na področju lokalne samouprave, ki trenutno vlada na Hrvaškem, ter izrazila željo, da bi hrvaške obmejne občine izkoristile priložnost, ki jim jo ponuja njihova lega, in se tesneje povezale predvsem s slovenskimi občinami.
Sprejemu v občinski stavbi je sledil ogled novega trga na meji.