Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

21. Pohod po goriških panoramskih poteh

DATUM OBJAVE 05. oktober 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Pohod po goriških panoramskih poteh ima osnove že v obdobju prireditev "Pohod prijateljstva" in "Kolesarjenje", ki sta tkali vezi med slovenskim in italijanskim narodom oziroma Slovenci na drugi strani meje.
Iz prvotno politično obarvanih sta se spreminjali v vedno bolj osebno nujo po zbližanju, spoznavanju in prenašanju izkušenj z namenom, da si dopolnimo naše videnje sveta.
V nasprotju z usodo "Pohoda in kolesarjenja", ki sta ugasnila po osamosvojitvi Slovenije, nam je Pohod po goriških panoramskih poteh uspelo organizirati vsako leto brez presledka že enaindvajset let. Prvi organizator – športno društvo Marathon iz Gorice – je kmalu pritegnil v organizacijo še Športni zavod Nova Gorica in športno društvo Mark iz Šempetra. Sodelovanje med temi tremi organizacijami je potrdilo rek "v slogi je moč". Društvi Marathon in Mark sta člana mednarodne zveze pohodnikov, kar zahteva organizacijo prireditev na višjem nivoju, objavljanje prireditev v mednarodnem letnem koledarju pa omogoča obisk prireditve tudi bolj oddaljenim navdušencem za pohodništvo.
Letošnji pohod po goriških panoramskih poteh, ki se je odvijal v nedeljo, 19. septembra 2004, je ponudil udeležbo na treh progah, in sicer na šest, trinajst oziroma enaindvajset kilometrov hoje oziroma netekmovalnega teka na območju obeh Goric.
Na dolgi progi smo letos izvedli tudi štafeto, ki je potekala od Gorice do Skalnice. Poslanica, ki smo jo v štafetni palici ponesli na Sveto Goro, je poudarila sožitje narodov v združeni Evropi in prizadevanja človeštva za mir. Namenjena in predana je bila županom treh občin Gorice, Celovca, Nove Gorice ter samostanu na Sveti Gori.
Silvo Kokot, Športno društvo Mark