Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novo otroško igrišče v Borovem gozdičku v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 06. marec 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Mestna občina Nova Gorica in družba HIT d.d. Nova Gorica sta 17. junija 2005 podpisala pogodbo o sodelovanju pri izgradnji otroškega igrišča v Borovem gozdičku v Novi Gorici.
Otroško igrišče je zasnovano v sklopu prenove Mestnega parka na področju, ki je prostorsko obdelano z lokacijskim načrtom za Kulturni center.
Da smo lahko sploh začeli z izgradnjo otroškega igrišča na tem prostoru, je bilo potrebno odstraniti dotrajani bencinski servis, ki je stal na tem mestu in urediti nadomestni zasilni dostop do gospodarskega dvorišča SNG. Seveda bo potrebno ta vmesni prostor med gledališčem in otroškim igriščem v prihodnosti urediti v skladu s potrebami in načrti.

Projekt otroškega igrišča je izdelal Arhitekturni biro Ravnikar Potokar, načrt krajinske arhitekture pa dr. Ana Kučan, Andreja Zapušek in Damjan Černe.

Igrišče zavzema skupno površino nekaj manj kot 4000 m2. Izvedena dela so omogočila funkcionalnost otroškega igrišča z ureditvijo nivojske ločnice, ki se kaže kot oporni zid v smeri proti SNG in ločuje parkirišče in gospodarsko dvorišče od otroškega igrišča. Z ureditvijo dela tlakovane povezovalne poti, ki poteka od Ulice Tolminskih puntarjev v smeri proti severu in se bo v naslednji fazi nadaljevala mimo knjižnice bodo povezane osnovne ambientalne ureditve, ki so sestavni del parka.
Tlakovana pot deli igrišče na dve doživljajski območji, na tisto skrivnostnejše, skrito v borovem gozdičku in na odprto in preglednejše območje. Šest urejenih igralnih površin je urejeno z domišljenimi, dobrimi in varnimi igrali, ki so urejena po tematskih in didaktičnih kriterijih.
Zgrajeni so komunalni priključki s sodobno in varčno javno razsvetljavo in vodovodni priključek za pitno vodo.
Zelene površine so urejene tako, da s svojim reliefom in zasaditvijo prostor vizuelno ločijo od hrupnega mestnega okolja.

Izvajalec investicijskih del je najugodnejši ponudnik Euroinvest d.o.o. Investicijska dela, ki obsegajo zemeljska dela, zidarska dela, napravo komunalne infrastrukture vključno z razsvetljavo, vodovodom in kanalizacijo, ter humusiranje in posaditev trave so veljala skupno 22.816.000 Sit in jih je plačala Mestna občina Nova Gorica iz proračuna.

Poleg sredstev občine je bilo v projekt vloženih:
4.324.640 Sit sponzorskih sredstev (vseh sponzorjev je 27, med njimi tudi projekt Marjetice na travniku pred MO Nova Gorica)
1.856.720 Sit iz programa Odbora Nova Gorica otrokom prijazno Unicefovo mesto

Igrala je dobavilo in postavilo Novogoriško podjetje Gonzaga Pro d.o.o.
Skupna vrednost igral, montaže igral in priprave igralnih površin je 28.037.000 SIT. Denarna sredstva za ta namen je zagotovil HIT d.d.

Elektroinštalacijska dela na javni razsvetljavi in montažo kandelabrov in svetilk je brezplačno, kot svojo donacijo opravilo podjetje Elektro Primorska.


Strokovni nadzor gradbeno obrtniških del je opravil Gradbeni inženiring Vojko Kruljc iz Nove Gorice.