Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc obiskal osrednje slovenske ustanove v Gorici

DATUM OBJAVE 09. maj 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Srečanje se je zaključilo na sedežu Sveta slovenskih organizacij, kjer se je predsednik Povše županu in sodelavcem zahvalil za obisk, med katerem so si gostje lahko natančno ogledali prostore in spoznali dejavnosti nekaterih slovenskih ustanov v Gorici. Sodelovanje z manjšino, je še dodal, je zagotovo v interesu celotnega obmejnega prostora, potrebno pa bo še bolj okrepiti medsebojno obveščanje. Izrazil je tudi željo o uresničitvi že znanega projekta skupne evropske glasbene šole.
Župan je pokazal svoje presenečenje nad dobro vzdrževanimi prostori, v katere je bilo vloženo veliko trdega dela, zato pa je njihova vrednost toliko večja. Poudaril je izjemno vlogo manjšine, ki s svojimi nasveti in pobudami pomaga pri navezovanju stikov na obeh straneh meje in oblikovanju skupnega obmejnega prostora. Nova Gorica in Gorica postajata vedno bolj prepoznavni v evropskem prostoru, je še dodal župan, in predstavljata primer skupnega življenja brez "berlinskega zidu" ob medsebojnem spoštovanju različne kulture in jezika.