Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nov razpis neposrednih posojil za pospeševanje razvoja malega gospodarstva in kmetijstva

DATUM OBJAVE 20. april 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Višina razpisanih sredstev znaša 320.000.000 SIT, od katerih je 250.000.000 SIT namenjenih podjetništvu in 70.000.000 SIT kmetijstvu.

Višina odobrenih sredstev posameznemu prosilcu znaša do 20.000.000 SIT, pri čemer mora investitor zagotoviti najmanj 30 % lastnih sredstev predračunske vrednosti investicije.

Posojila daje Javni sklad malega gospodarstva Goriške brez obresti (vezana na tečaj EVRO) z moratorijem na odplačilo 1 leto. Odplačilna doba za nakup ali gradnjo poslovnega prostora znaša 8 let, za adaptacijo in ostalo opremo 5 let.
Rok za prijavo je odprt do porabe sredstev.

Zainteresirani podjetniki za gradnjo v poslovno-industrijskih conah imajo še vedno možnost prijave na razpis za nakup in komunalno opremo zemljišč ter gradnjo v poslovno-industrijskih conah, ki je bil objavljen maja 2004 v višini 300.000.000 SIT. Tudi ta posojila so brez obresti, do 20.000.000 SIT na posameznega prosilca, z 2-letnim moratorijem na začetek odplačevanja in 8-letno dobo odplačevanja.