Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

PRESEŽENA OPOZORILNA VREDNOST KONCENTRACIJE OZONA V NOVI GORICI

DATUM OBJAVE 06. avgust 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Obvestili so nas, da je na merilnem mestu v Novi Gorici koncentracija ozona v torek, 5.8.2003, ob 12. uri presegla opozorilno vrednost 180 μg/m3, in sicer je znašala 187.5 μg/m3. Ob 13:00 je bila koncentracija še malo višja, in sicer 203.1 μg/m3.

V obvestilu so še zapisali, da je merilno mesto Nova Gorica glede ozona locirano tako, da podatki veljajo za širšo okolico in da lahko tudi v naslednjih dneh pričakujemo preseganje opozorilne vrednosti v popoldanskem času.

Koncentracije ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, dražijo sluznico in dihala. Priporočajo, da naj ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je koncentracija ozona nižja.

Kot so še sporočili, koncentracije ozona merijo v Sloveniji na 15 merilnih mestih. Tudi na ostalih lokacijah so koncentracije visoke, vendar niso presegle opozorilne vrednosti. Podatki so dostopni na domači strani Agencije RS za okolje (http://www.arso.gov.si/) in na teletekstu TV Slovenija, stran 146.